Ha ide kattintasz támogatod a csatornát

2014. december 17., szerda

Csak pár videókép kicsit színeztem






2014. november 3., hétfő

Borongós séta a városban

Nincs és nem is szerettem volna tökéletesen éles és jól exponált képeket készíteni. A városban a rengeteg ember önmagában is elég kihívás és talán nagyobb izgalmat is nyújt mintha elbújnánk jó messzi és várnánk a tökéletes beállítások mellett az exponálás pillanatát. A gép készenlétben a kézben, a tekintetünk pásztázza a fej elmozdulása nélkül a történéseket miközben rohamosan szedjük a lábunkat mintha a tömeg részei lennénk mi is. Meglátunk valamit és egy pillanat alatt látjuk az elkészült képet a fejünkben és a kezünk hamar felemeli a gépet majd csattintunk és egy határozott de rejtett mozdulattal vissza is engedjük a gépet pihenő pozícióba a nyakunkba. Senki nem vett észre semmit, ha meglátnak azok akik a képen szerepelnek akkor már nincs is értelme az egésznek. Oda az izgalom oda a pillanat minden megváltozott. Ha valaki a képeket nézi nagy siker ha elkalauzolta a fotó az eseménybe. Lehet azt mondani hogy egy eseményláncolatot kis történetet mesél el. Az ilyen képek a legjobbak legalábbis nekem ezek a képek nagyon tetszenek. Ránézek és azt látom hogy nem is a részleteket nézem vagy a kompozíciót hanem azt hogy miről szól. Az aki szerepel a képen kicsoda, mit csinál hová megy. Nehéz volt de egyszerre izgalmas is így fotózni mert lehetett érezni hogy gyorsan jobb ha tovább állok egy egy kép elkészítése után hiszen legtöbb emberben agressziót vált ki ha valaki beáll egy fényképezővel csattogtatni. Biztos valami titkos beépített kémügynök az akinek a kezében fényképezőgép van és nem mobiltelefonnal fotózna mert ugye az teljesen természetes már. Szóval azt tudom mondani hogy hamar tovább kell menni 1-1 pillanat után. Nem jó érzés tovább a környéken maradni és keresni újabb érdekes eseményeket mert felkelted az emberek figyelmét és minden megváltozik. Kicsit olyan assassin's creed érzése van az embernek ilyenkor. Jöjjön pár kép:

Figyeltem a hidegben ahogy megy le a nap és lágyabb bevilágít a régi kis utcába. 2 különös alak hirtelen besétált a képembe és velük együtt az előtérben egy autó is éppen bedugta elejét a pillanatba.


Ezt a kedves öreg bácsit gyakran lehet látni a győri buszpályaudvaron sepregetni és szemetet szedni
miután elkészült a kép róla, jött felém mosolyogva és rajta éreztem egyedül hogy nem bánná ha
külön lefotóznám. Talán régen lehet hogy festő volt vagy fotós és ezért tekintett rám olyan
barátságos szemekkel mikor húzta felém a kukát. Több ilyen kedves emberre volna szükség.


Már nagyon siettem hazafelé a pályaudvarra mert erősen fáztam amikor lekanyarodott mellettem ez
a csodálatosan szép járgány és ahogy fordultam rá a vállam mögé úgy csattintottam el a képet.
Minden elmosódott még egy kicsit az autó is. Viszont van valami energia a képben és egy kis
régmúlt is. Ezért az egy képért úgy érzem már érdemes volt a városba mennem.


Köszönöm hogy megnézted a blogomat. Ebeni :)

2014. október 12., vasárnap

Élő Adásban telepítettük a leg frissebb magic lantern dev buildet. Több kevesebb sikerrel

ÉLŐ ADÁS (Elég sok szívás és baki volt)


Bitráta teszt. Kövezzetek meg de akár hogyan zoomolgatok alig látható mondhatni elhanyagolható a változás a 2 felvételen.

2014. október 10., péntek

Fényelés Színezés És Kész

Halihó! Elkészült egy új teszt videó. Igen még mindig kitobjektív 18-55mm és még mindig eos 600D. A videó fent van youtube csatornán ahol kipróbáltam az átalakított cn-160 led lámpámat és kicsit "füstöltem" is. Feltöltök néhány képet egy amolyan előtte-utána stílusban hogy láthassátok milyenek voltak a képsorok a zajszűrés és a színezések előtt és utána:


Egy dolgot sajnálok, a maszek szoba "berendezésről" nem készült sem kép sem pedig felvétel pedig az egésznek az adta a mókáját :)
Itt a kész videó:
----> KATTINTS IDE <----
Sajnos a youtube kicsit lebutította a filmszemcséket amiket rátettem relatíve nagy felbontásban a videóra és egybeálló blokkokká tömörödtek rajta. Ezért újra rendereltem az egészet és a filmszemcsét eltávolítva töltöttem fel a világ legnagyobb és egyben legsikeresebb videó megosztó portáljára ahol még így is kaptam romboló hatást és utólagosan előjöttek olyan blokkok és átfedések amik rondítottak az összképen. Legyetek jók örülök hogy ismét "találkoztunk" :)

Ebeni

Hasznos eszköz amit be kell szerezned




Hivatalos oldal ahonnan az ingyenes próba verziót letöltheted:
http://www.neatvideo.com/download.html

Rövid teszt (nem saját videóm de szemléltetésnek megfelel):
https://www.youtube.com/watch?v=wznIlC8hUh0

Színezés és újra csak színezés. Kedvenc részem a világítás után talán

Üdv a tegnapi nap folyamán néhány videó felvételt ami a nyáron készült az egyik EBTV csoporttaggal színezgettünk. Mutattam neki pár eljárást amit használni szoktam illetve együtt kipróbáltunk pár dolgot. A videókat sajnos nem töltöm fel de magukat a pillanatképeket igen.
Előtte és utána formában hogy látszódjon a különbség az eredeti felvételek és a színezetek között.
A titok maradjon titok továbbra is de annyit elárulok hogy három réteget használtunk 1-1 felvételhez. Zajszűrés nem volt mert nem akartunk vele időt fecsérelni bizonyára javított volna a kész eredményen és csökkentette volna a 8 bites színátmenetből és a blokkos tömörítésből származó problémákat:










Üdv a tegnapi nap folyamán néhány videó felvételt ami a nyáron készült az egyik EBTV csoporttaggal színezgettünk. Mutattam neki pár eljárást amit használni szoktam illetve együtt kipróbáltunk pár dolgot. A videókat sajnos nem töltöm fel de magukat a pillanatképeket igen.
Előtte és utána formában hogy látszódjon a különbség az eredeti felvételek és a színezetek között.
A titok maradjon titok továbbra is de annyit elárulok hogy három réteget használtunk 1-1 felvételhez. Zajszűrés nem volt mert nem akartunk vele időt fecsérelni bizonyára javított volna a kész eredményen és csökkentette volna a 8 bites színátmenetből és a blokkos tömörítésből származó problémákat:

2014. május 9., péntek

Hosszas gondolatok

Most kivételesen a sok mondandó miatt hangfelvételt készítettem. Köszönöm a hallgatóságot.
Téma lesz a videó csatorna, a jövőbeli életre szóló tervek, pár élet tapasztalat hosszas elmélkedés.
Zene:
Holdfény Szonáta  Beethoven

2014. április 6., vasárnap

Összefoglaló és vicces képek

Legutolsó bejegyzésem óta elég sok dolog történt és elég sokat is hagytam ki. Voltam kórházban, aztán itthon és most mindamellett hogy több videót a csatornámra be kell fejeznem sürgetnek a megbízások is. Úgy néz ki elő fordulhat hogy be kell mennünk a városba forgatni még jeleneteket.
Srácok a mai nap eszement baromság volt. Levi és Valter átjöttek hogy akkor DSLR Tippek epizódot forgatunk és meg is csináltuk. Konkrétan 3 rész anyagát vettük fel 3 kamerával több állásból. Az egyiknek neki is estem és több órányi agyzsibbadás után meg is vágtam és ki is rendereltem de sajnos 1-2 jelenetet csak utólag láttam hogy elrontottam és újra kell renderelni.
 Viszont. Kötelező darab ez az 1-2 kép az elkövetkezendő DSLR Tippek videókból kivágott képkockák formájában.

A legfelsőt tessék megnézni kellő körültekintéssel. Az egyik objektív tesztes videónak a képkockája. Nagyon apró részletek jönnek elő a képen. A szentháromság amely ezt a DSLR fetisizmust összeköti itt jól látható. Valter mikrofonja az én kezemben van bele kötve az én Zoom H1 hangfelvevő eszközömbe így lehetnék 200 méterre is a kamerától a hangunk akkor is tökéletes lenne. Eközben a kezével valamiért megfogta a kezemet mintha pozicionálni próbálná a hatalmas mikrofont. Levi a bal oldalamon ül és elsőre szigorúnak tűnő tekintete valójában érdekes dolgot sejtet. Nézzük csak meg a száját? Meg nyalja és a nézőkre mered. Hihetetlen pillanatkép akár egy film borító is lehetne kis szerkesztéssel. Mindenki aki rajta van egy önálló karakter teljesen más személyiséggel és külsővel.


A színezésről annyit még ejtenék hogy iszonyatosan tetszik nekem. Kicsit olyan mint egy régi amerikai filmszalagos film egyik képkockája. A bőrtónusok elég jól elkülönülnek a háttértől annak ellenére hogy az egész egy kellemesen paszteles színvilágot vonultat fel.





Ez a Rode videómikrofon videójából egy képkocka ez kerül elsőnek feltöltésre majd a három közös produkcióból. Ezt azért választottam ki mert olyan arckifejezésem van mint Lokinak a Thorból amikor azon nevet hogy már a másik előtt jár egy lépéssel. Hmm lehet hogy ebből ilyen meme (jól írom?) dolgot készítek és mindig rá írok egy szöveget és ki posztolom mások posztjai alá mint egy kis troll :)






Ez a videó már fent is van youtube csatornámon és csak ezzel az egy jelenettel ahol a kamera finoman mozog oldalra 2 széken és néhány bútorlapon édesapám segítségével (mert ebalint nem jött segíteni) több mint 1 óra ment el mire végre minden sikeresen be lett állítva és a mozgás is egyenletesre sikerült amellett hogy a szöveget sem rontom el. (meg érte mert ez egészen tetszik)






Ez szintén az 55-200mm es objektív teszt videómból van és ugyan az a színezés van rajta mint az előző videón. Brutálisan kiemelt szürkés kékes árnyalat áttolva kicsit türkizbe vagy talán ciánba. Ne kérdezzétek miért de én ezt nagyon imádom a hideg és a melegebb szín tartományok találkozása szinte eteti a szememet.


Ennyi volna a mai bejegyzésem ideje feküdni mert holnap és a napokban rengeteg vágni való vár rám úgy hogy nem ártana ki pihenni magam. Bármi kérdésetek van tegyétek fel bátran, ha tudom rá a választ megválaszolom mert bírlak titeket és mert menő voltam az óvodában. Szervusztok!



2014. március 9., vasárnap

DSLR Tippek - Polár Szűrők


Erről nem írok bejegyzést mert a videó maga a bejegyzés. Röviden egy olyan eszközt mutatok be ami nagyon hasznos fotózásra filmezésre külterületen.



2014. február 28., péntek

Közös megbízásom Leventével.

Még tél eleje tájékán fel keresett egy srác hogy szeretne egy ilyen olyan videót, kisfilmet vagy ha úgy tetszik videó klippet készíttetni arról amit csinál. Persze hogy igent mondtam. Sokat vacilláltam hogy hogyan fog ez menni, illetve hogy kit hívjak segítségnek. Pénzbe kerül a busz, az a minimális "kaja" amit a forgatás napján az ember a városban kénytelen megvenni. Szóval egy embert hívtam méghozzá Levente barátomat. Igaz most ahogy számolgattuk nem lesz semmi nyereségünk a klipen de legalább veszteségünk sem kimondottan hiszen amit elköltünk rá vissza is kapjuk.
Egy kártyabűvész srácról van szó aki érdekes trükköket hajt végre egy paklival a kezében. Fúj a szél, esik az eső és hideg van. Már a sokadik alkalommal mondtuk le a forgatást a rossz időjárási viszonyok miatt. Emlékszem egyik nap még el is indultam a buszra. Talán az elindultam enyhe kifejezés mert futottam a hidegben hogy elérjem, majd csörgött a telefon és sztornó. Sok tényező akadályozott bennünket. Minden akkumulátor és felszerelés készre kell legyen töltve ha indulunk és az időjárás így tél vége felé teljesen kiszámíthatatlan.
Végül sikerült össze jönni az első forgatásra ahol még azt gondoltuk hogy egy bő délután-este idő intervallumon belül befejezzük a forgatást. Nos nem így lett. Ma amikor ezt írom a második teljes nap ment el erre a dologra. Átfáztam az egész napos léptekben a városon keresztül egyik pontból a másikba versenyezve az idővel és a nap fényével hogy éppen el tudjuk csípni amit szeretnénk. A srác aki a szereplő és a felkérő szintén marhára fázott. Neki is marhán gáz volt hiszen az ujjai a hidegtől megdermednek ahogy nekem is és a kártyákkal való apró gyors új mozdulatok szinte lehetetlenné váltak. Szóval csak azt tudom elmondani hogy rohadt kellemetlen időket fogtunk ki erre a forgatásra. Viszont a hangulat többnyire jó volt. Néha kicsit össze csattantunk apróságokon hogy miért így jobb a kompozíció mintsem amúgy, de mondhatni nem haladtunk rosszul. Mai napon öcsém ebalint96 is bejött amit köszönök is neki, és segített a lámpákkal való vacakolásban, pakolásokban stb.
2 nehéz táska 1 állvány (1 emberre) Levente is hatalmas táskákat hozott nem csak a kamera felszereléshez hanem egyéb dolgok ugye mint innivaló na meg persze pár állvány. Egy autóval marha könnyű lett volna az egész. Vagy ha egy kellemes fűtött beltéri stúdióban vehettünk volna fel mindent de egyenlőre nincs még a városban ingatlanom.
A jelenetek tömkelegéből csak a jók illetve a legjobbak lesznek válogatva amik a kész kisfilmbe bekerülnek, csak a válogatás 1 teljes napot fog igénybe venni annyi felvétel van. Azután el sem tudom képzelni hány munka óra lesz még a vágás és effektek. Az hogy kaptam Benjamin ismerősömtől felhasználási jogot a zenéihez igen csak megtisztelő (egy magyar RPG PC játékot fejlesztenek már évek óta és ennek a zenéiből használhatok fel) de sajnos az a baj hogy valószínű ilyen "vica-verse" módon fog menni a zenére való vágás és a zene klippre való vágása. Tehát is-is. Ezért saját dalt kell valószínű írnom ami több mint 1 napos móka ha jó eredményt akarok. Na elég a sopánkodásból meg a rinyálásból és lássunk 1-2 jelenet képkockát.
Tessék őket megtekinteni és ha érdekel amit csinálunk osszátok a youtube csatornánkat vagy amit szeretnétek mert az hogy miből készül videó vagy esetleg ilyen blog mindig az érdeklődés szabja meg.

Utófeldolgozás:
Elkezdtem a színeket kikeverni ami igazából amióta jobban belemélyültem ebbe a szakterületbe sokkal de sokkal hosszadalmasabb mert rá kellett jönnöm hogy többről van szó mint 1-1 luma feljebb illetve lejjebb tologatásáról a görbékkel vagy árnyalat megadása egy sötét vagy közép tónushoz. Én nekem ez a kedvenc részem talán az egészben és ezt tartom az egyik lelkének a dolognak. Ez olyan mint amikor a papírral kimaszkolt beburkolt verdát amit a festőtől hoznak ki frissen lebontják róla a papírt és elő bújik a csodaszép autó. A rozsdából felületet formál az ember, a színeket implementer színek szerint igyekszik egymáshoz illeszteni hogy jó legyen rájuk nézni. Készítettem egykét mintát amit most itt meg is osztok veletek:



Ez egy nem betervezett jelenet volt de egyszerűen az esőben ez a naplemente kihagyhatatlan látképet adott. Fel is vettük. Itt már színkorrekciótól elkezdve a kép áthaladt mindenen.


NATÚR EREDETI NYERS KÉPKOCKA:Záró jelenetek közül az egyik ahol 18mm-en lekövetem az objektum mozgását a városi aluljáróban.


Korrektált és színkevert zajszűrt stb képkocka. A előbb látható kép feldolgozott változata. Így néz ki. Lapozgassatok csak egyikből a másikba hogy lássátok a különbségeket.


Natúr éjszakai képkocka. Nekem levente objektívével ellentétben 3.5 FStop a legnagyobb blende nyílás úgyhogy itt már kicsit zajosodott a téma sajnos.


Itt ugyan ez a képkocka de korrektálva a saját kis bevett eljárásaimon átment képkocka 1-2 nagyon sötét részlet elveszett ugyan a háttérből de szándékosan akartam kicsit kontrasztosabbá a képet amellett hogy teltebb narancsok és ciánkékek vannak.


Levi f1.9 50mm veterán objektívével filmezett képkocka még az első forgatási napról natúr feldolgozatlan képkocka


Itt pedig ugyan ez átdolgozva kicsit (ezt még nem a videószerkesztőben készítettem kicsit zajos mert nem toltam még átt rajta a szűrőmet. Viszont ami a lényeg hogy fel tettem mert. Ilyet ne kérdezz hogy miért tettem fel. Fel tettem mert tetszett.
Internet növelés már a küszöbön van bármelyik napban bejöhet a hatalmas feltöltési sebességem és mehetnek az élő adások a youtube csatornán. Jó filmezést videózást és miegymást. Köszönöm hogy velem tartottál.


2014. február 6., csütörtök

Kis "szünet" technikai gondok és egyéb dolgok

Úgy gondolom hogy akik úgy nézegetik a videóimat és követnek megérdemlik hogy tudják az aktuális helyzetet ezzel kapcsolatban.
Nos lesz mostanában amit már nagyon 2 héten belül be kell sűríteni egy videó klip forgatás amivel jó néhány nap el fog menni. Ez önmagában nem is gond. Holnap hasi ct vizsgálatra megyek, majd jövő héten máshová stb stb stb... Mellette megkért egy lány hogy fotózgassam már le, persze ez nem gond szívesen fotózgatnék de ha a saját dolgaimra mint pl a videózás alig van időm akkor hogy az életbe szorítsak be neki rendszeres időpontokat? Természetesen ingyen fotózzak és használjam a gépem zárját valamint dolgozzam meg a képeket photoshopban. Aztán vannak ezek a közösségi videók lásd pl, caffék leviék stb...
Ezekre talán még be is lehetne osztani úgy az időt hogy mellette legyen néhány naponta 1-1 tartalmasabb videóm fent a neten. Na de akkor itt jön a bökkenő.
Számítógépem nem egy mai darab:
2 CPU 2.9GHZ 2GB DDR2 RAM || HD 6670 gpu.
El tudjátok képzelni hogy milyen az amikor 5 percnyi videót felveszel, 1-2 óra alatt össze vagdosod majd 3 óráig renderel és néha még  elejéről is kezdheted az egészet mert kidob valami idióta hiba üzenettel a renderelés közepette. Emellett 1GB videót a mostani tcom trottynet 5-6 óra alatt tölt fel.
Renderelés közben a gép meghal, nem nyúlhatsz hozzá, feltöltés közben pedig az internet fogy el szó szerint.

Rakjunk egy pontot ennek az egész ramaty dolognak a végére... Legutóbbi videóm is 3 teljes délutánon át renderelődött mert olyan kedvesen hiba üzeneteket kaptam a render végére.

Új PC-t kell össze raknom, és az internetszolgáltatótól ki kell harcolni nagyobb csomagot mint ami itt a hivatalos leírás szerint lehetséges.
Ha ezek összejönnek akkor szerintem töménytelen mennyiségű videó anyagra lehet számítani, mert mindig annyi ötletem van hogy alig fér el az agyamban. Sokszor cetlikre írogatom már fel őket.

AMD FX processzort fogok venni a 8 ezres szériából, 3.5ghz verzióra pájázok ami 8 maggal tud renderelni videót. Mellé egy alaplapot nézek ki amiben legalább 4 memória foglalat van, valamint kezdésnek 4 gb ram (többet nem mert nincs rá jelenleg keret) majd valószínűleg kell egy új hűtő is. Ugyan 500W tápom van, talán bírná is a témát, de elég régi és félő hogy nem elég biztonságos. Szóval arra is egy 10 et költeni kell.
Persze ha a számítógép megvan de a nagyobb net nem jön össze akkor ugyanúgy padhelyzet van, de legalább a videós megbízásokat könnyebben és jobban tudom elvégezni. Bla bla bla bla... Száraz ugye? Senkit nem érdekel csak téged aki ezt elolvasta. Nos akkor most megköszönöm és előre bejelentem hogy most egy rövidebb ideig nem leszek túl aktív a Youtube vaskalapos keretein belül idő és technikai hiányosságok miatt.
Kommentekre továbbra is töretlenül válaszolok mind facebook csoportban mind a youtube csatornámon ahogy eddig is tettem.
Kívánok jó pihenést vagy munkát, kinek mi. Nem kell félni nem lépek le örökre, de ha még tovább részletezném látnátok hogy ez kivitelezhetetlen most.