Ha ide kattintasz támogatod a csatornát

2014. február 6., csütörtök

Kis "szünet" technikai gondok és egyéb dolgok

Úgy gondolom hogy akik úgy nézegetik a videóimat és követnek megérdemlik hogy tudják az aktuális helyzetet ezzel kapcsolatban.
Nos lesz mostanában amit már nagyon 2 héten belül be kell sűríteni egy videó klip forgatás amivel jó néhány nap el fog menni. Ez önmagában nem is gond. Holnap hasi ct vizsgálatra megyek, majd jövő héten máshová stb stb stb... Mellette megkért egy lány hogy fotózgassam már le, persze ez nem gond szívesen fotózgatnék de ha a saját dolgaimra mint pl a videózás alig van időm akkor hogy az életbe szorítsak be neki rendszeres időpontokat? Természetesen ingyen fotózzak és használjam a gépem zárját valamint dolgozzam meg a képeket photoshopban. Aztán vannak ezek a közösségi videók lásd pl, caffék leviék stb...
Ezekre talán még be is lehetne osztani úgy az időt hogy mellette legyen néhány naponta 1-1 tartalmasabb videóm fent a neten. Na de akkor itt jön a bökkenő.
Számítógépem nem egy mai darab:
2 CPU 2.9GHZ 2GB DDR2 RAM || HD 6670 gpu.
El tudjátok képzelni hogy milyen az amikor 5 percnyi videót felveszel, 1-2 óra alatt össze vagdosod majd 3 óráig renderel és néha még  elejéről is kezdheted az egészet mert kidob valami idióta hiba üzenettel a renderelés közepette. Emellett 1GB videót a mostani tcom trottynet 5-6 óra alatt tölt fel.
Renderelés közben a gép meghal, nem nyúlhatsz hozzá, feltöltés közben pedig az internet fogy el szó szerint.

Rakjunk egy pontot ennek az egész ramaty dolognak a végére... Legutóbbi videóm is 3 teljes délutánon át renderelődött mert olyan kedvesen hiba üzeneteket kaptam a render végére.

Új PC-t kell össze raknom, és az internetszolgáltatótól ki kell harcolni nagyobb csomagot mint ami itt a hivatalos leírás szerint lehetséges.
Ha ezek összejönnek akkor szerintem töménytelen mennyiségű videó anyagra lehet számítani, mert mindig annyi ötletem van hogy alig fér el az agyamban. Sokszor cetlikre írogatom már fel őket.

AMD FX processzort fogok venni a 8 ezres szériából, 3.5ghz verzióra pájázok ami 8 maggal tud renderelni videót. Mellé egy alaplapot nézek ki amiben legalább 4 memória foglalat van, valamint kezdésnek 4 gb ram (többet nem mert nincs rá jelenleg keret) majd valószínűleg kell egy új hűtő is. Ugyan 500W tápom van, talán bírná is a témát, de elég régi és félő hogy nem elég biztonságos. Szóval arra is egy 10 et költeni kell.
Persze ha a számítógép megvan de a nagyobb net nem jön össze akkor ugyanúgy padhelyzet van, de legalább a videós megbízásokat könnyebben és jobban tudom elvégezni. Bla bla bla bla... Száraz ugye? Senkit nem érdekel csak téged aki ezt elolvasta. Nos akkor most megköszönöm és előre bejelentem hogy most egy rövidebb ideig nem leszek túl aktív a Youtube vaskalapos keretein belül idő és technikai hiányosságok miatt.
Kommentekre továbbra is töretlenül válaszolok mind facebook csoportban mind a youtube csatornámon ahogy eddig is tettem.
Kívánok jó pihenést vagy munkát, kinek mi. Nem kell félni nem lépek le örökre, de ha még tovább részletezném látnátok hogy ez kivitelezhetetlen most.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése