Ha ide kattintasz támogatod a csatornát

2013. november 28., csütörtök

2013. november 21., csütörtök

DSLR Tippek

Ezennel szeretném megosztani azokkal akik ide látogatnak egy csokorban az eddigi dslr videózás/fotózás tipp sorozatomból.
Kezdeném a legújabbal és alatta a régebbiek:






2013. november 18., hétfő

Fotózásról kezdőtől kezdőknek

Minden amit tudnod kell hogy professzionális képeket készíts mély művészi tartalommal az ebben a videóban napvilágra kerül!


Utóirat: Ne haragudj!


2013. november 14., csütörtök

Amatőr filmes naplója és fotós kiegészítők

Egy új kis videónaplót töltöttem fel a webes csatornánkra, beszélek itt egy filmnek az ötleteiről meg úgy azokról a dolgokról amik mostanában foglalkoztatnak. Íme a videó amit az ultra gyors internetemnek köszönhetően egész nap töltöttem fel youtubera 50kb/sec sebességgel csak hogy teljes HD ban élvezhető legyen számotokra.
A videóról még annyit hogy egy 3 pontos megvilágítást eszközöltem össze ehhez az egy videóhoz asztali lámpákkal és sütőpapírral a lágy fényhez. De persze nem lett tökéletes, de elhihetitek sokkal rosszabb lett volna ha ezt nem ügyködöm össze.

FOTÓS FELSZERELÉSEK!!!!  :D



Van egy fotós ismerősöm akinek köszönhetően ebayről nagyon olcsón be tudtam szerezni néhány dslr kiegészítő kelléket amikről röviden írok is itt nektek.
Kelléklista:
Lenspen
Rocket Blower
Polarizáló szűrő

Lenspenről beszéljünk kicsit elsőnek.
Balra a képen látható éppen használat közben az egyik modell. Lényege hogy az


objektívre kerülő port és egyéb szennyeződéseket a lencse sérülése nélkül tisztíthassuk le könnyedén. Legtöbb ilyen kis lencse ecset 2 funkcióval rendelkezik, egy sima ecset oldallal majd egy másik oldallal ami a maszatokat távolítja el könnyen. Néha meg esik hogy az ember véletlen hozzá ér és hopp máris zsíros szennyeződés kerül a lencsére amit zsebkendővel semmilyen esetben ne törölgessünk le. Ruha anyagból is egyedül még ami elfogadható a szemüvegtörlő kendőke ami direkt nagyon finom anyagból készül. Nah szóval ennyit erről, nem a képen látható modelleket kapom, egy olcsóbb kivitelű cerkát szerez ismerősöm a lentebb látható (hamarosan arról is írok) Rocket Blowerrel összesen 1000 ft összegben.

Rocket Blower:
Ez benne van az 1000 ft os ebayről vásárolt kis csomagban, és


mint a mellékelt képen is látható a tükörreflexes fényképezőknél a tükör


és a szenzor tisztítására jó. Ide nem érdemes semmilyen eszközzel benyúlni. Alapból nem szerencsés ha por megy ide tehát kerüljük sapka nélkül tárolni a vázat, vagy objektív nélkül. De néha objektív cserélésekor kénytelenek vagyunk levenni (végezzük ha lehet portalan helyen a dolgot) és elő fordul hogy beszáll pár porszem. Na ilyenkor jön jól ez a kis egyszerű eszköz ami egyszerű levegővel lefújja a port a belső dolgokról. Ez még mindig benne volt az 1000Ft os keretben. Tehát ebayről a 2 együtt 1000 FT holott itthon neten nézegettem és csak a lenspen 2000 től indul nagyjából.

Polarizáló szűrő!
Na srácok ez egy olyan szűrő amit én varázsszűrőnek fogok nevezni mert hihetetlen hogy mire képes.
Lent lá
Jobboldalt ha a képre kattintotok akkor láthatjátok nagyjából mire jó.

A baloldali képen nincs szűrő használva, a jobboldalin van.
Az égbolt kontrasztosabb sötétebb és élénkebb színekkel látható és
ez a szűrő eltünteti a vízfelületek tükröződéseit, az ablakok visszaverődéseit és a falevelekre vetülő fényvisszaverődést aminek következtében kiégett lenne a falevelek felülete hiába van jól exponálva a kép. Remek kis szűrő tájfotózáshoz vagy filmezéshez és ezt is ebayről megrendeltettem ismerősömmel. Összesen a fentebbi holmikkal 6000Ft-ot kóstál az egész, de itt azért szűrőből nem egy bowli márkát vettem. A Hoya szűrők ahogy interneten utána jártam elég minőségiek ebben az árkategóriában, és megteszik amit kell. Az egyik ami miatt hasznos lesz ez a kis objektívre helyezhető szűrő, az a fentebbi képen jól látható, a másik pedig az a funkciója hogy védeni fogja a lencsét a karcolástól és a szennyeződésektől. Itt lent láthatjátok magát a szűrőt (bár ez egy drágább HD jelölésű kivitelezésű darab)
de a lényeg az az hogy több tekerhető lapból tevődik össze és ha tekered egyik irányba akkor jobban polarizál, ha ellentétes irányba tekered kevésbé vagy egyáltalán nem. Tehát nagyon hasznos kis eszköz lesz úgy érzem ahhoz hogy kinti jelenetek szebbek legyenek napsütésben is.
Köszönöm hogy elolvastad a mai bejegyzésemet is és hogy megnézted a videómat. További kellemes böngészést. Beni.

2013. november 9., szombat

 Pesten a hídon áthaladva a fenti képet pillantottam meg a fényképezőm keresőjében miközben bele voltam merülve a város fotózásába (a felvételeket gyorsan lőttem mozgó autóból, ezért a fókusz nem lett mindenhol tökéletes) Az első képen nem igen tudom kitalálni mi található, viszont egyből le esett a tantusz hogy feltételezhetően hídfelújítást végeznek. Igazából így messziről nézve szerintem kifogástalan állapotban van a híd, és nem estünk bele a folyóba.
Tehát a következő fél másodpercben már el is csíptem a kirakodott festékeket ahogy elsuhantak az autó mellett, és én egyre izgatottabban tekertem a 18-55 mm es kit objektívem fókusz gyűrűjét várva a keresőben szóló sípolásig ami a céltárgy fókuszba esését jelzi. Természetesen lehetetlen volt autóból ezt közeli objektumokra belőni úgy hogy a gép megfelelően jelezzen nekem, ezért a szememre hagyatkoztam az apró keresőben (ahová belenézel a szemeddel mikor fotózol)
Feltűntek következő pillanatban a munkások akiket akkor nem figyelhettem meg, de a fotókat vissza nézve a nagyon rövid zársebességnek köszönhetően (kimerevíti a gyors mozgást és ezáltal éles képek maradtak autóból is)
végre megnézhettem mit ügyködtek. Az arcukat cenzúráztam, nem mintha ezen a képen a fókuszból való kiesés miatt alapból ne lett volna kicsit felismerhetetlen az arcuk. De remélem ezzel a kép témáját nem rontottam el. Szerintem lapozzunk is tovább picit.
Az álmosító útból a gyors pörgés hamar felébresztett, és arra sarkallt hogy rögzítsem a pillanatokat amik a szemem előtt peregtek le. A hídról leérve már alább hagyott az izgatottság (hála az égnek, különben elszállt volna a szívem a halálcsillagra) Vissza fordulva egy kanyarban még szép kontrasztban a munkásokat elcsíptem a géppel, és egy utolsó képet készítettem amit lentebb láthattok.
Meglepő volt hogy még a jelző lámpát is milyen gondosan becsomagolták fóliával (vagy fekete szemetes illetve halottas zacsival) hogy védjék a portól gondolom én.
Ez a kép is olyan hogy kiválogattam a többi közül mert úgy éreztem hogy ez szinte mesél.
Köszönöm hogy elolvastad rövid beszámolómat és hogy megnézted a képeimet. Kellemes böngészést
Beni.








2013. november 8., péntek

Pesti út pár fotóval.


Éreztem hogy remegett a hegy a lábaim alatt és gyorsan lőttem pár képet a vonatról.
Mai nap mint egy olyan nap amikor olyat tesz az ember amihez nincs kedve is tökéletesen ramatyul telt el.
Megindultunk pestnek miközben az agyunk az út során alfában járt mindaddig amíg nem vettük elő a dslr fényképezőgépünket.
Több száz fotó készült amiből olyan 30 ra mondom azt hogy van is értelme és a beállítások is szerintem stimmeltek. Ebből mennyi kerül publikálásra egy ilyen dramaturgiával tarkított internet kapcsolaton keresztül? Sajnos nem sok. Minden esetre ilyen kis méretben is, de láthatjátok tatabányát az első képkockán (lenti képen) egy út széli pihenőhelyről fotózva. Majd egy találd ki mi van a képen fotó, és egy a pesti vonatról ahogy elsuhant alattunk. Körbe néztünk a kereskedelmi utcában ahol reménykedtünk hogy lencsetisztító ecsetet találunk a fényképezőgéphez de a sony szaküzletben csak igen kis méretű volt, játék fényképezőkhöz.
Vettünk egy olyan gumicukrot amire nem volt anyanyelvünkön összetétel rá írva. Egyedül csak német nyelven szólt a kis leírás amin kicsit fel is háborodtam hogy tudtommal kötelező magyarul rá írni az élelmiszerekre az összetételt. Azóta szegény haribo a kukában kötött ki mert rájöttem hogy marhán nem eszek ilyen mérget, és megváltam tőle rövid úton. Ennyi volna mára, hiszen el vagyok maradva egy srác parkour videóklippjének befejezésével amit levi társaságában filmeztem, és ebben a tempóban talán sosem érek a végére.
Mi lehet a bal alsó sarokban?