Ha ide kattintasz támogatod a csatornát

2013. december 30., hétfő

Színkorrekció az új esztendőre




Elmúlt a karácsony Jézus születése, és eljött az új esztendő. Lassú és lomha számítógép izzad nap mint nap a szobámban a videó ki renderelések alatt. Talán ennek a lassúságnak is köszönhető hogy kevesebb a videó mint amennyit szeretnék feltölteni a videó csatornámra. Elméletileg hamarosan az internet sebessége megnő majd minek köszönhetően gyorsabban töltök fel videót (köszönöm uram), de a gép még mindig lomha és nem ártana újítani. Itt jegyzem meg ha valakinek kell a FullHD 1080p SONY Handycamem (HDR-CX105) akkor 58 ér elviheti vagy akár csomagban elküldöm. NA DE TÉRJÜNK A LÉNYEGRE!!!!!

Most este színkorrekciós gyakorlatot csináltam ismét hogy fejlesszem a képalkotás béli "tehetségemet". Felkerült pár új videó ugyan az előző bejegyzés óta a videó megosztó csatornámra, de erről nem készült és nem is fog azt hiszem.

Íme egy példa arról hogy mennyit számít egy színkorrekció és hogy mennyivel jobb eredményt kaphatunk a körültekintő utómunkálatokkal az eredeti felvételhez képest.
Használt effektek:
3 Way Color Corrector (Premiere Pro CC)
Sharpen (Premiere Pro CC)

 



Felül a "flat" kép ami igazából már egy kicsit effektelt színvilággal készült felvételre (titkos xP)





Ez pedig az effektelt. Zajszűrésen nem ment át így apró zajt és blokkosodást tapasztalhattok amik videósok legnagyobb ellenségei. Legalábbis azoknak akik minőség őrültek és maximalisták. Nem egyébként minden épeszű filmest, videóst zavar és elfogadhatatlan egy komolyabb munkában. Nem viccelek ha egy videó klippen zajt látsz akkor tudhatod hogy csapnivaló igénytelen emberek dolgoztak rajta, legalábbis aki az effektekkel dolgozott mindenképpen. De persze ez nem csak rajta múlhat hanem a helyes bevilágításon és kamerabeállításokon.



Ez egy valóban natúr, lapos felvétel amit a CineStyle képstílusban vettem fel
Effektek:
Sharpen (premiere pro cc)
Reduce Noise (Neat video plugin)
3 Way Color Corrector (Premiere pro cc)



 
Még mindig nem tudom miért ilyen szar a blog szerkesztő felülete ezért képtelen vagyok rendszerbe szedni a bekezdéseket. na szóval ezen a képen jól látható hogy egy kellemes színkorrekciót kapott és egy zajszűrésen is átment minek köszönhetően eltűntek az apró ronda blokkosodások és képzajok a felvételről. A bőrtónusokat igyekeztem majdhogynem megtartani, viszont a sötétebb vagy hidegebb árnyalatokat ki emeltem kicsit. Az első színkorrekcióm szerintem jobb, viszont azon nem ment át a zajszűrő eljárás minek következtében nem lett közel sem tökéletes az eredmény.Nem tudom miért írja kékkel aláhúzva ezt a szöveget amit nagy serényen gépelek de nagyon idegesítő úgyhogy ezúton is kívánnék sikerekben, szeretetben, hitben, egészségben és összetartásban dúskáló 2014-et mindenkinek.


1 megjegyzés:

  1. Lehet ideje lesz erről egy tutorialt nézni hogyan használjam a szerkesztő felületet de inlogikátlan a képek beillesztése és ide oda rakosgatása a számomra pedig wordben nagyon szépen ment az iskolai évek alatt. Elnézést :)

    VálaszTörlés